logo ebreguia


Navegar per l'Ebre

Des de sempre l'home ha navegat per l'Ebre amb embarcacions adaptades com el llaüt (o llagut), les pontones, les muletes o els pasos de barca (dels que només queda original el de Miravet).

El projecte de la navegabilitat a l'Ebre ha recuperat 6 trams, entre la desembocadura i Riba-roja d'Ebre (128 km):

- Desembocadura-Amposta (26 km): perfectament navegable amb embarcacions de 80 cm de calat màxim.

- Amposta-Tortosa (17 km): navegable per a vaixells de fins a 50 m d'eslora i 80 cm de calat, seguint les indicacions del canal navegable abalisat (50 m d'amplada). Cabal mínim de 100 m3 i màxim de 500 m3.

- Tortosa-assut de Xerta (18 km): navegable amb barques de 80 cm de calat, seguint les indicacions del canal navegable i anant en compte amb les platges de riu i dipòsits sedimentaris de barrancs i torrenteres. Cabal mínim 100 m3 i màxim de 500 m3.

- Assut-Benifallet: perfectament navegable per l'estancament d'aigua de l'assut amb embarcacions de 80 cm de calat màxim.

- Benifallet-Móra d'Ebre (11 km): navegable amb embarcacions més lleugeres de 80 cm de calat màxim i motor retràctil extremant les precaucions per la presència de cossos de sorra mòbils submergits que disminueixen la profunditat. Cabal mínim 100 m3 i màxim de 500 m3. Aquest tram, a l'inversa, és idoni per la pràctica del piragüisme, donada la presència de nombroses platges, illes, meandres i canals alternatius naturals que inviten a la descoverta, les aturades i el bany, a més de travessar un dels entorns naturals i salvatges més impressionants de tot l'Ebre (Miravet i el Pas de Barrufemes).

- Móra d'Ebre-Ascó (21 km): navegable amb embarcacions més lleugeres de 40 cm de calat màxim i motor retràctil extremant les precaucions per la presència de cossos de sorra mòbils submergits que disminueixen la profunditat. Cabal mínim 100 m3 i màxim de 500 m3.

* El tram entre Ascó i Riba-roja d'Ebre està encara pendent d'execució, però es pot practicar el piragüisme i el lloguer d'embarcacions-apartaments al pantà de Riba-roja d'Ebre.

INFORMACIÓ (IDCE): 977 510 546 (normativa, empreses que acompleixen la LEGALITAT vigent, situació del canal navegable, temporada, serveis varis, etc). Pàgina web: ebrenavegable.com

 CREUERS PER L'EBRE

- Creuer Miravet-Benifallet (per a grups):
Més informació al 656 266 398


Lo Racó del Temple en coordinació amb l'ajuntament de Benifallet i el seu servei de creuers oferim la posibilitat de fer un programa conjunt per a grups durant la temporada de navegació a l'Ebre (cal consultar):

El programa de visita per a grups (segons disponibilitat):
- 10h.- Visita guiada a Miravet (poble o castell)
- 12,30h.- Creuer Miravet-Benifallet o creuer a Benifallet (1h)
- 13,30h.- Menjar a un restaurant de Benifallet
- 16h.- Visita a les coves Meravelles (Benifallet).-Creuers "Benifallet": 977 462 005
Recorreguts pel tram mig del riu Ebre des de Benifallet. Sortides diaries de matí i tarda excepte dimarts i dimecres. Durada aproximada d'uns 45 min. Grups concertats fins 45 persones i mínim 20 o cost equivalent.


-Creuers Santa Susana: 977 267 672
Recorreguts diaris amb sortides regulars a l'embarcador del Restaurant Nuri (Pas de l'Illa de Buda), a la desembocadura de l'Ebre.

- Badia Tucana (Riba-roja d'Ebre): 977 456 549
Lloguer de vaixells residencials al curs alt de l’Ebre.


* Abans de concertar qualsevol tipus de servei de creuer recomanem informar-se bé abans sobre la SITUACIÓ LEGAL de les empreses que oferten viatges pel riu. NO VOLEM UN CAS "OCA" 2.
Per això cal trucar a l'organisme responsable de tal control: l'IDECE.


 PIRAGÜISME A L'EBRE

La millor manera de descobrir el riu Ebre en tota la seva plenitud és practicant el piragüisme, activitat que permet gaudir-ne des de Riba-roja d'Ebre fins el Delta, en diferents etapes (veure ruta en piragua).

El tram més recomanable és des de Garcia fins a l'assut de Xerta (tot un dia), o de Miravet a Benifallet (mig dia).

ROGLES AVENTURA

Flix (Ribera d'Ebre):

Tel: 649 605 865 / 607 775 712 |
Piragüisme a l'Ebre, tir amb arc, rutes en bici, vies ferrades o jocs d'orientació. Lloguer de material, guiatge; casals esportius i esdeveniments
DELTAVENTUR & TURISPORT

Amposta (Montsià):

Tel: 977 703 417 |
Empresa multiserveis amb lloguer d'embarcacions, creuers a vela, vela lleugera, excursions pel riu amb llanxa pneumàtica, jocs aquàtics, etc.
BTT, Quads, escalada, senderisme, canoa i kayak, esports aquàtics, puenting, descens de barrancs, rappel, creuers per l’Ebre, etc.
BENIEMOCIONS

Benifallet (Baix Ebre):

Tel: 619 334 384
Piragüisme per l'Ebre (i el Canaletes), senderisme per les serres de Cardó i excursions en bici per la Via Verda.
CANOA & KAYAK SIURANA

Cornudella de Montsant (Priorat):

Tel: 977 817 193
Senderisme i excursions pel patrimoni cultural i natural del Priorat i les Terres de l’Ebre.
NATURA & AVENTURA

Sant Carles de la Ràpita (Montsià):

Tel: 977 742 987
BTT, piragüisme, barranquisme, senderisme, tiro amb arc, etc.

ebreguia.com

Foto

Abalisament del canal navegable de l'Ebre

- Parelles de boies laterals, seguint el sistema de l'AISM (Associació Internacional de Senyalització Marítima), amb boies rojes-babord (cilíndriques) i verdes-estribord (còniques).

- Codi de senyals verticals que anuncien els ponts, l'assut i el pas de barca de Miravet.

- Tots els pobles del projecte executat disposen de rampes i embarcadors.

Més informació: ebrenavegable.com

Foto

Carta de la navegació fluvial a l'Ebre

Ja podeu adquirir el mapa que ha editat l'Institut Cartogràfic de Catalunya sobre la navegació fluvial a l'Ebre.

Foto
fotos