logo ebreguia

Propostes de Cap de Setmana

Les següents propostes de ruta estan pensades per a desenvolupar-les en un cap de setmana (2 dies com a mínim).

Ebreguia.com us suggereix visitar els llocs més interesants segons l’ordre descrit. No obstant podeu organitzar la ruta segons els vostres interessos i preferències (lloc d’estada, temps disponible, tipus de patrimoni a descobrir, etc.).

Moltes de les rutes les trobareu marcades sobre el Mapa-guia, així com els millors allotjaments i restaurants a la secció serveis.

Caps de setmana al Priorat


1er Cap de Setmana: Marçà (allotjaments, celler, museu) - Capçanes (celler) - Guiamets (pantà) - Masroig (poblat ibèric, celler) - El Molar (mines de plom) // La Torre de Fontaubella (paissatge) - Pradell de la Teixeta (paissatge).

2n Cap de Setmana: Falset (restaurants, poble, celler) - Bellmunt del Priorat (mines de plom, museu) - Gratallops (cellers) - la Vilella Baixa (poble) - la Cartoixa d'Escaladei (monument) - Torroja del Priorat (vistes) - Porrera (poble, cellers).

3er Cap de Setmana: Cornudella de Montsant - La Morera de Montsant (senderisme pel Parc Natural del Montsant fins Ulldemolins) - Siurana (poble, escalada, vistes).

Tivissa i la serra de Llaberia (Ribera d’Ebre)


Tivissa (poble, església, safareig, vistes, càmping-alberg) - ermita de Sant Blai - pintures rupestres - rutes vàries (senderisme, escalada, BTT) - poblat ibèric del Castellet de Banyoles - Llaberia (església, poble, estació fotovoltaica) - la Miranda.

Cap de setmana a Miravet: la Ruta de les 3Ces


Tres comarques per descobrir, tres pobles propers, tres llocs d’interès que començen per C: castell de Miravet, catedral del vi del Pinell i coves de Benifallet.
- Miravet (Ribera d’Ebre): Castell templer, Cap de la Vila (Poble Antic), Pas de Barca, Terrissa, allotjaments rurals.
- Pinell de Brai (Terra Alta): Catedral del vi (celler modernista), restaurants.
- Benifallet (Baix Ebre): Coves meravelles, hotel i restaurants.

Serra de Cardó i Plana del Burgà (Ribera d’Ebre)


Rasquera (pastisseries, cabasseres, restaurant, allotjaments rurals) - desert i serra de Cardó (balneari, antic convent, ermites, paissatge) - Camí dels Frares (font del Teix, refugi i teix centenari) - Plana del Burgà (pintures rupestres - cova de la Mallada - Cabrafreixet -terme del Perelló-) - bassa del Burgà - Mas d’en Curto (allotjament rural-restaurant***).

Ruta de la Batalla de l'Ebre (ruta de la pau)


1er Cap de Setmana: Pas de Barca sobre l'Ebre i poble vell de Miravet - Cota 705 del Pinell de Brai (trinxeres i monument de la Lleva del Biberó) - serres de Pàndols-Cavalls (GR 171-3) - museu de la Batalla de l'Ebre (Gandesa) i poblat ibèric de Coll de Moro (observatori nacional i monument) - poble vell de Corbera d'Ebre - pont d’arcades de Móra d’Ebre.
On dormir: Miravet (allotjaments rurals), Gandesa (hotel).
On menjar: Pinell de Brai - Gandesa - Móra d’Ebre.

2n Cap de Setmana: Desviament de Camposines a La Fatarella (refugis de la guerra) - Vilalba dels Arcs (monument Terc de Montserrat) - La Pobla de Massaluca - Riba-roja d’Ebre (pantà) - Flix (Sebes, meandre, Pas de Barca, monument als brigadistes italians) - Ascó - La Torre de l’Espanyol - La Figuera (observatori republicà de l’Ebre).
On dormir: la Fatarella (casa ecològica), Riba-roja d’Ebre (càmping i hostal), Flix (hotel), la Figuera (casa colònies).
On menjar: Vilalba dels Arcs (rest. Moderno) - Riba-roja (càmping) - Flix (rest. Ebre) - La Torre de l’Espanyol (Lo Molí***).

Per la Terra Alta i l’Algars


Gandesa (celler, església, presó, museu) - Bot (església, pintades murals fascistes) - Horta de Sant Joan (nucli històric, escomuseu dels Ports, museu Picasso, convent de Sant Salvador) - Arenys de Lledó (església, poble) - Lledó (església, poble) - Caseres (església, pintades murals fascistes) - Batea (vila closa, església, cellers) - Fabara (mausoleu romà***).

On dormir: Horta (allotjaments rurals i hotel) - Batea
On menjar: Horta (restaurants varis) - rest. Coll de Moro (N-420)

D’Horta a Vall-de-roures


Horta de Sant Joan (nucli històric, escomuseu dels Ports, museu Picasso, convent de Sant Salvador) - Arnes (ajuntament, nucli històric) - Vall-de-roures (conjunt monumental, pont i torre, ajuntament, nucli històric, església i castell-palau) - Cretes (església, nucli històric, camps de roselles -primavera-) - Calaceit (poblat ibèric, nucli històric, ajuntament).

On dormir: Vall-de-roures (fondes i allotjaments rurals).
On menjar: Horta (rest. Miralles) - Vall-de-roures (fonda La Plaça) - Calaceit (fonda Alcalà).

Els pobles del Matarranya


Vall-de-roures (conjunt monumental, pont i torre, ajuntament, nucli històric, església i castell-palau) - La Torre del Compte (poble, museu, hote “La Parada del Compte”) - La Fresneda (poble, església, allotjaments, restaurant “El Convent”) - La Portellada - Fòrnols (poble, església) - Ràfels (poble, allotjament-restaurant “Molí de l’Hereu”) - Fontespatla (poble, església, hotel “La Torre del Visco”) - Pena-roja de Tastavins (santuari de la Virgen de la Fuente, hostatgeria, poble, museu).

Caps de setmana als Ports


Proposta 1: Horta de Sant Joan (ecomuseu dels Ports) - convent de Sant Salvador i muntanya de Santa Bàrbara (senderisme).

Proposta 2: Horta (ecomuseu) - Roques de Benet (senderisme/escalada) - àrea de la Franqueta - riu Estrets (rutes diverses).

Proposta 3: Horta (Lo Parot -oliver mil.lenari-) - Mas de Sotorres (salt) - riu Canaleta (barranquisme).

Proposta 4: Arnes (ajuntament, poble, riu Algars, Toll del vidre).

Proposta 5: Beseit (poble, remuntada del riu Matarranya, el Parrissal) - rutes 4x4 (Serveis Turístics SENDA).

Proposta 6: Roquetes (cim de Mont Caro) - Alfara de Carles (ermita) - Pauls (ermita) - Ulldecona (castell, pintures rupestres, pantà, la fageda del Retaule) - Mas de Barberans (racó dels Capellans, mar d’oliveres).

*Veure les diferents rutes pels Ports a la secció d'excursionisme.

Cap de setmana a Tortosa i rodalies


Tortosa, capital de les Terres de l’Ebre (castell de la Suda, catedral, palau del bisbe, reïals col.legis, museu, parc, mercat, palaus) - Bitem (hortes, tarongers) - Tivenys (assut, càmping, platja fluvial***) / Roquetes - Mont Caro - Els Reguers (restaurant “Panxampla”***) - Alfara de Carles (ermita).

Cap de setmana al Montsià


Sant Carles de la Ràpita (port, esports nàutics, gastronomia) - ruta per la serra del Montsià (Mata-redona i la Roca Foradada) - Les Cases d’Alcanar (port, poble pescador, gastronomia) - Alcanar (Moleta del Remei, ermita i poblat ibèric) - Ulldecona (castell, església, pintures rupestres, ermita) - La Galera (església, torre) - Amposta (museu del Montsià, pont penjant, torre de la Carroba).

Caps de setmana al Delta de l'Ebre


1er Cap de Setmana: L'Ampolla, platja de la Marquesa, punta del Fangar, ecomuseu del Parc (Deltebre), muntell de les verges, platja de la Gola, desembocadura, illa de Buda, llacuna del Garxal.

2n Cap de Setmana: Poblenou del Delta, La Casa de Fusta, l'Encanyissada, canal de Sant Pere, Poblenou del Delta, la Tancada, platja del Trabucador, mirador de la Banya, platja dels Eucaliptus, platja del Serrallo, l'Alfacada, Platja de Migjorn.

Cap de setmana a les platges i cales de l’Ebre


L’Ametlla de Mar (port, poble pescador, gastronomia) - Les Tres Cales (castell de St. Jordi d’Alfama, museu de la Ceràmica Popular) - Les Roques Daurades - platges del Perelló (Cala Buena, Cala Moros***) - El Perelló (mel, Via Augusta) - platges de l’Ampolla - Punta de Cap-roig - L’Ampolla (port, poble pescador, gastronomia).

Un territori per descobrir amb calma

Per la gran quantitat i diversitat de patrimoni com per la gran extensió que ocupen les comarques de l’Ebre, el Priorat i el Matarranya és impossible assolir aquest territori en un sol cap de setmana.

Per això ebreguia.com us recomana centrar la vosta visita en un àrea en concret, com podria ser el Delta de l’Ebre, o per comarques.

Les experiències al visitar zones diverses de les Terres de l’Ebre, el Priorat i el Matarranya són expecialment gratificants perque aquest és un territori ple de contrastos.

Per aquells que hagin visitat el Delta, la descoberta de la Ribera d’Ebre resultarà tota una sorpresa per la presència de esplèndids camps de fruiters envoltats de serralades boscoses, que travessa l’Ebre, configurant paissatges meravellosos.

Els camps de secà de la Terra Alta i el Matarranya en contrast amb els regadius de la Ribera. Les diferències entre les cales de l’Ametlla i l’Ampolla a les platjes de Sant Carles o Alcanar...

Travessar els Ports des de Roquetes o Ulldecona fins Horta de Sant Joan o Beseit permet descobrir el contrast entre la zona litoral, més seca i àrida, i l’interior, més humit i frondós, així com la gran complexitat de relleus d’aquest massís (convertit en Parc Natural).

El mateix passa amb el Parc Natural del Montsant anant de la Morera o Cornudella fins Ulldemolins o Albarca, al Priorat.
Qui s’adrenti per primer cop al Priorat sentirà com si haguès viatjat a un altre temps i a un altre lloc aïlalt del món. Un territori complexe ple de muntanyes i barrancs, de pujades i baixades, de pobles petits i tranquils... Fins i tot la terra aquí és diferent, la famosa “licorella”, i els camps de costers conreuats de vinyes velles... Una experiència autèntica i inolvidable.

I què dir dels pobles del Matarranya, amb els seus conjunts monumentals, les seves esglésies gòtiques i ajuntaments renaixentistes, els seus nuclis històrics medievals i cases pairals...

Sens dubte, un territori per a descobrir amb calma!

Foto

* El Mapa-guia està a la venda en Lo Racó del Temple (Miravet) i recull les rutes més destacades d'ebregjuia.com amb un directori de serveis, restaurants, allotjaments selectes i els horaris dels monuments i museus.

Telf: 656 266 398

Foto
Foto
fotos
aureli MONGE (webmaster)